Rezumat Heidi fetița munților Capitolul 6 - Un nou capitol și alte întâmplări

Rezumat la capitolul 6: "Un nou capitol și alte întâmplări" din cartea "Heidi, fetița munților" de Johanna Spyri, în care intrăm într-un nou capitol al vieții lui Heidi la Frankfurt. De la sosirea ei, Heidi se confruntă cu disconfortul în mediul urban, provocând nemulțumirea Domnișoarei Rottenmeier. Clara încearcă să o integreze pe Heidi în programul său de învățământ, dar dificultățile și regulile stricte aduc tensiune. Heidi își exprimă interesul pentru oamenii din jur, ceea ce o irită pe Domnișoara Rottenmeier și conturează noi dinamici în casa din Frankfurt.



Capitolul 5: Doi oaspeți neașteptați | Capitolul 7: O zi furtunoasă pentru domnișoara Rottenmeier


Rezumat la capitolul 6: Un nou capitol și alte întâmplări din cartea Heidi, fetița munților de Johanna Spyri


Clara este acasă în Frankfurt și stă întinsă pe canapea privind ceasul. O plictisește pe menajera Domnișoara Rottenmeier cu întrebări despre sosirea lui Heidi. O servitoare numită Tinette le conduce pe Heidi și Dete în birou când acestea ajung la casa Sesemann. Domnișoara Rottenmeier este de la început nemulțumită de Heidi, care poartă o rochiță simplă și o pălărie veche de paie. Domnișoara Rottenmeier nu crede nici măcar că Heidi este un nume creștin.

Dete vine în apărarea lui Heidi și schimbă câteva cuvinte cu Domnișoara Rottenmeier. Dete explică că Heidi este fiica surorii sale decedate, Adelheid. Domnișoara Rottenmeier afirmă că această fată tânără care nu poate citi nu este tipul de însoțitoare pe care o aștepta pentru Clara. Dete confirmă că Heidi este tipul de fată pe care i s-a spus să o găsească și declară că acum trebuie să plece. Dete pleacă în grabă, abandonând-o pe Heidi încă o dată.

Clara și Heidi se întâlnesc și vorbesc. Heidi îi spune lui Clara că se va întoarce la bunicul mâine. Clara spune că Heidi ar trebui să rămână în Frankfurt și să împărtășească lecții cu profesorul ei. Heidi clatină din cap când Clara menționează învățatul citirii, iar Clara îi spune lui Heidi că învățatul citirii este important. Heidi arată interes pentru unul dintre servitori numit Sebastian, care îi aduce aminte de Peter. Domnișoara Rottenmeier este șocată să o vadă pe Heidi vorbind cu Sebastian și îi spune că nu este potrivit să vorbească nici cu Sebastian, nici cu Tinette, decât dacă are o comandă de dat. Domnișoara Rottenmeier decide să o numească pe Heidi cu numele mamei sale, "Adelheid", despre care Domnișoara consideră că este un nume mai potrivit.

După cină, Domnișoara Rottenmeier recită o lungă listă de reguli ca o lecție pentru Heidi și un avertisment pentru Clara. Heidi devine somnoroasă și adoarme în timpul lecturii, ceea ce o irită pe Domnișoara Rottenmeier. Sebastian și Tinette o trezesc pe Heidi și o duc în camera ei pentru noapte.