4 compuneri despre colegul sau colega mea de banca

4 compuneri scurte despre colegul sau colega mea de banca, ce pot fi folosite la scoala. Una dintre compuneri este descriptiva si o alta iti lasa permisiunea de a o completa cu cateva date reale despre colegul vostru.







Compunere descriptiva: colega mea de banca
Parca, aflandu-se langa mine, sta dreapta ca un protap infipt in pamant fiind atenta la tot ce se misca in clasa, sau, dusa cu mintea departe de acest loc plin de gandire neincetata, odata cu trecerea fiecarei secunde.

Parul balai, desprins parca dintr-un basm, ii cade pe umerii largi, si se aprinde cu trecerea luminii prin fereastra ce ne lumineaza mintile.

Ochii sai verzi parca fac cunostiinta cu intregul univers, sclipesc atunci cand nici nu te astepti, dar in acelasi timp sunt cuprinsi de o tacere tainica.

Hainele sale mereu colorate si pline de viata exact cum este si stapana lor, ii definesc caracterul jucaus si plin de viata al domnisoarei de langa mine, inca necunoscuta.

Cartile ii stau marturie gandurilor sale, chiar daca aceasta nu se straduieste sa le inteleaga. Mereu rece, daca o atingi, parca departe de inima sa calda ce nu stie sa se exprime iar sprancenele subtiri, parca mereu curioase si intrebatoare se joaca cu pleoapele sale departe de realitate.

Urechile mici, acoperite de cercelusi diferiti si colorati, stralucesc si in negura eterna. Rasul ei, zambetul se completeaza perfect cu firea sa de copilas dornic sa comunice cu toti cei din jurul ei, iar cand se supara, se inchide in sine si deabea poti sa-i scoti un zambet de pe fata.

Ea e cea mai buna colega de banca pe care puteam s-o am vreodata, ea ma face sa rad, e atenta mereu la mine iar cand ne certam e prima care vorbeste cu mine si vrea sa ne impacam.

Ea este Antonia.





O compunere despre colegul de banca in 15-20 randuri 
Intr-o zi frumoasa de vara eu si colegul meu de banca am hatarat sa ne intalnim la un joc de fotbal pe terenul scolii.
Odata ajunsi acolo am format doua echipe, am ales partea de teren pe care sa jucam si am inceput meciul.

Eu si colegul meu eram unul contra celuilalt, dar noi fiind buni prieteni si colegi de banca nu ne puteam duela la un meci de fotbal, asa ca meciul s-a terminat cu un scor la egalitate.
 Dupa meci am fost la o ingetata sa ne racorim, dupa care fiecare a plecat spre casa fericiti ca niciunul din noi nu a fost invins la fotbal.

Cand am ajuns acasa eram foarte flamand dupa o zi de alergat pe teren dupa minge, asa ca am rugat-o frumos pe mama sa-mi pregateasca ceva de mancare dupa care sa fac o baie calda si sa ma bag in pat la somn pentru ca maine este o noua zi pe care vreau sa o petrec cu colegul si prietenul meu de banca.

A doua zi la micul dejun mama m-a imtrebat cum a decurs partida de fotbal. I-am povestit si a fost foarte incantata ca eu si colegul meu nu am devenit rivali la fotbal.





O compunere cu titlul colegul meu de banca
Pe colegul meu de banca il cheama Gabriel. Are 14 ani, ochi verzi, par saten spre blond, 1,70m si este foarte amuzant.
Ne cunoastem de cand eram mici, de la gradinita.

Parintii lui au vorbit cu profesorii si ne-au lasat sa stam in aceeasi banca. El invata bine, dar la fel si eu. La teste, uneori ma blochez si nu stiu rezolvarea il intreb pe el.

Avem multe amintiri impreuna cum ar fi: Eram odată in parc si ne plimbam. Eu cu bicicleta si el cu skate-ul. In fața noastra era o rampa mare si colegul meu a vrut sa faca o schema dar a cazut in fund. Atunci si eu si el am inceput sa radem.
El merge pe skate de la 6 ani si m-a invatat si pe mine dar nu ma dau in vant dupa skate.

Sper sa ramanem pentru totdeauna prieteni si colegi.





Colega mea de banca
Colega mea de banca este....(spui tu cum este; ex:inalta/scunda,blonda/bruneta/roscata,cu ochi caprui/albastri/verzi/negri). Pe ea o cheama ...(spui cum o cheama) .

Este foarte intelegatoare, ma ajuta cand am nevoie,iar eu o ajut pe ea. Ne intelegem minunat.
Chair daca uneori ne mai contrazicem, nu am stat niciodata suparate mai mult de o zi. Ne certam, iar in clipa urmatoare suntem exact ca inainte. Pot spune ca e colega perfecta.
La inceput as fi vrut sa stau cu o veche prietena de-a mea, dar cred ca as fi regretat. Imi place foarte mult cu...(spui cum o cheama).
Nu stiu cum ma considera ea, dar pentru mine e ca o sora. Ma ajuta, ma asculta, ma intelege si este mereu alaturi de mine. Eu incerc pe cat posibil sa fac aceleasi lucruri pentru ea, dar nu stiu cat de mult reusesc.
Aceasta este colega mea si nu as vrea sa stau cu altcineva in banca, niciodata!