Rezumat scurt "Hotul de cărți" de Markus Zusak

Rezumat scurt al nuvelei istorice "Hotul de cărți" scrisă de scriitorul australian Markus Zusak si publicata pentru prima data in anul 2005. Doua rezumate scurte de pe Scribd la cartea "Hotul de carti". Rezumat foarte scurt la nuvela "Hotul de cărți" care s-a bucurat de popularitate în întreaga lume, fiind tradusa în mai multe limbi si adaptata pentru pentru filmul cu acelasi nume regizat de Brian Percival si avand-o in rol principal pe Sophie Nélisse.

Rezumat scurt "Hotul de cărți" de Markus Zusak
Este anul 1939. Germania nazistă. Ţara îşi ţine răsuflarea. Moartea nu a avut niciodată mai mult de lucru, şi va deveni chiar mai ocupată. Liesel Meminger şi fratele ei mai mic sunt duşi de catre mama lor să locuiască cu o familie socială în afara oraşului Munchen. Tatăl lui Liesel a fost dus departe sub şoapta unui singur cuvânt nefamiliar - Kommunist -, iar Liesel vede în ochii mamei sale teama unui destin similar. Pe parcursul călătoriei, Moartea îi face o vizită băieţelului şi o observă pe Liesel. Va fi prima dintre multe întâlniri apropiate. Lângă mormântul fratelui ei, viaţa lui Liesel se schimbă atunci când ea ridică un singur obiect, ascuns parţial în zăpadă. Este Manualul Groparului, lăsat acolo din greşeală, şi este prima ei carte furată. Astfel începe o poveste despre dragostea de cărţi şi de cuvinte, pe măsură ce Liesel  învaţă să citeasca cu ajutorul tatălui ei adoptiv, care cânta la acordeon. În curând, va fura cărţi de la incendierile de cărţi organizate de nazişti, din biblioteca soţiei primarului, şi de oriunde le mai putea găsi. Hoţul de cărţi este o poveste despre puterea cuvintelor de a crea lumi. Cu o scriitură superb măiestrită şi arzând cu intensitate, premiatul autor Marcus Zusak ne-a dăruit una dintre cele mai durabile poveşti ale timpurilor noastre.






Rezumat foarte scurt pentru cartea "Hotul de cărți" de Markus Zusak
După moartea fratelui mai mic al lui Liesel, într-un tren spre Molching, Liesel ajunge la casa noilor părinți adoptivi, Hans și Rosa Hubermann, distrași și retrași. În timpul șederii ei la familia adoptivă , este expusă ororilor regimului nazist, prinsă între inocența copilariei și maturitatea cerută de împrejurimile situatiei. Pe măsură ce situația politică din Germania se deteriorează, părinții adoptivi ascund un luptător evreu numit Max Vandenburg. Hans, care a dezvoltat o relație strânsă cu Liesel, o învață să citească, mai întâi în dormitorul ei, apoi în subsol. Recunoscând puterea de a scrie și de a împărtăși cuvântul scris, Liesel nu numai că începe să fure cărți pe care partidul nazist încearcă să le distrugă, ci și să scrie povestea proprie și să împărtășească puterea limbajului cu Max.

Personajul Liesel Meminger
Protagonistul acestei povestiri este o fată adoptată la marginea adolescenței, cu părul blond care este "o marcă destul de aproape de blonda germană" și un "zâmbet care suferă de foame" atunci când o arată. Cu toate acestea, ochii ei sunt maro. Ea este încurajată de Hubermann, după ce tatăl ei biologic "abandonează" familia, fratele ei moare, iar mama ei este forțată să o trimită într-o casă de ajutorare datorită convingerii ei (comunismul), care este interzisă în acel moment. Liesel este "hoțul cărții" la care se face referire în titlu. Liesel este fascinată de puterea cuvintelor, după cum se arată în citat: "Am urât cuvintele și le-am iubit". Ea fură cărți din zăpadă, foc și de la soția primarului.