Rezumat scurt "Povestea unui om leneş" de Ion Creangă

Rezumat scurt la povestea "Povestea unui om leneş" scrisă de scriitorul român Ion Creangă. Rezumat la celebra povestire "Povestea unui om leneş" în care este vorba despre un om leneș care este dus la spânzurătoare de săteni. Pe drum se întâlnesc cu o doamnă care vrea să-l ia acasă pe leneș și să-l hrănească cu posmagii din hambarul. Însă leneșul nu este dispus să-și înmoaie singur posmagii.





Vezi si
Rezumat la Amintiri din copilărie
Rezumat la Capra cu trei iezi
Rezumat la Cinci pâini
Rezumat la Dănilă Prepeleac
Rezumat la Fata babei și fata moșnegului
Rezumat la Povestea lui Harap Alb
Rezumat la Povestea lui Stan Pățitul
Rezumat la Povestea porcului
Rezumat la Prostia omenească
Rezumat la Punguţa cu doi bani
Rezumat la Pupăza din tei
Rezumat la Soacra cu trei nurori
Rezumat la Ursul păcălit de ursul






Rezumat scurt "Povestea unui om leneş" de Ion Creangă
Intr-un sat trăia odată un mare leneș. Și cu toate că sătenii au dorit să-l ajute și să-l scoată din lenevie, acest lucru nu s-a întâmplat, iar leneșul a devenit și mai leneș.

Într-o zi, sătenii se gândesc să scape satul de acest leneș și îl pun în căruță cu gândul de a-l duce la spânzurătoare. Pe drum, ei se întâlnesc cu o doamnă care crede că leneșul este bolnav și îi întreabă pe oameni unde au plecat cu el.

Când a aflat adevărul, doamna s-a oferit să-l ia acasă pe leneș și să-l pună în hambarul ei care era plin cu posmagi, din care bărbatul să mănânce până la sfârșitul vieții.

Leneșul însă a întrebat-o pe doamnă dacă posmagii sunt muiații, pentru că el nu este dispus să îi înmoaie. Auzind una ca asta, femeia îi lasă pe săteni să plece cu leneșul și să facă ce aveau de gând.